<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5742028\x26blogName\x3dIN+FRATERNAM+MEAM\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://melsantos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://melsantos.blogspot.com/\x26vt\x3d-2412090022613899112', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
IN FRATERNAM MEAM
Tuesday, April 03, 2007
POP QUIZ ABOUT CAR...DO YOU THINK YOU CAN ANSWER THESE QUESTIONS??



Baby, You Can Drive My Car
What could inspire more trivia than movies and baseball? CARS, of course.

1. Which of the two following cars was introduced first?
a. Chevrolet Corvette
b. Ford Thunderbird

2. Which song is not about a car?
a. "Pink Cadillac"
b. "Little Deuce Coupe"
c. "Little Honda"
d. "409"

3. When did cupholders first arrive in U. S. cars?
a. 1979
b. 1982
c. 1985
d. 1989

4. Steve McQueen drove a Ford Mustang in the famous chase scene in "Bullitt." What was the other car?
a. Dodge Charger
b. Pontiac GTO
c. Plymouth Barracuda
d. Chevy Impala

5. Which car was on the cover of both NEWSWEEK nad TIME on April 20, 1964?
a. Corvette
b. GTO
c. Mustang
d. Toyota

6. When was the VW Microbus introduced in the United States?
a. 1945
b. 1950
c. 1956
d. 1960

7. Which of these was never a production model car?
a. Tarpon
b. Superbird
c. Hornet
d. Marlin

8. Which car did James Bond first drive in "Goldfinger"?
a. Rover
b. Maserti
c. Volvo
d. Aston Martin

9. Which auto executive was the driving force behind the Pontiac GTO?
a. Lee Iacocca
b. Harley Earl
c. Alfred P. Sloan
d. John De Lorean

10. When was seat belts made mandatory?
a. 1949
b. 1955
c. 1958
d. 1963

11. What was the longest sedan made between 1953 and 1960?
a. 1959 Cadillac sedan DeVille
b. 1956 Chrysler New Yorker
c. 1960 Lincoln Continental
d. 1952 Oldsmobile 88

12. What did Wayne drive in "Wayne's World"?
a. Ford Pinto
b. AMC Pacer
c. AMC Gremlin
d. Chevy Nova

14. What was the first BMW to gain wide popularity in the United States?
a. 5 Series
b. 325
c. 2002
d. 636Csi

15. Which car did Ricardo Montalban promote for its "fine Corinthian leather" seats?
a. Cadilla El Dorado
b. Plymouth Belverdere
c. Chevy Caprice
d. Chrysler Cordoba

16. Which car was Ralph Nader's "Unsafe at Any Speed" written about?
a. Ford Pinto
b. Chevy Corvair
c. VW Beetle
d. Plymouth Valiant

17. What were Nissans called before they were Nissans?
a. Ambers
b. Datsuns
c. Ramblers
d. Fujis

18. Which year saw the first major nationwide smog controls?
a. 1961
b. 1966
c. 1970
d. 1973

19. Which car did Dustin Hoffman drive in "The Graduate"?
a. MGB-GT
b. Porsche Carrera
c. Alfa Romeo Spider
d. Jaguar XKE

20. Where does the name "Chevrolet" come from?
a. Louis Chevrolet, a famous car driver
b. Fracois Chevrolet, a French car designer
c. Jacques Chevrolet, a New Orleans car collector
d. Its' a made up word

21. Who made the 1970s car called "The Thing"?
a. Plymouth
b. AMC
c. Rover
d. Volkswagen

22. When did Chrysler introduce the Hemi engine?
a. 1949
b. 1951
c. 1955
d. 1960

23. How many meals a year does the typical persons eat in a car?
a. 10
b. 20
c. 33
d. 50

24. Who made the Avanti
a. Studebaker
b. Ford
c. Ferrari
d. AMC

25. Match the car with the television show:
a. Howard Cynningham's car on "Happy Days" .... 1. Dodge Charger
b. The Ricardos road trip on "I Love Lucy" ..........2. 1946 DeSoto
c. Bo and Luke's Gen. Lee on "Dukes of Hazard" ....3. Mercury Marquis
d. Starsky's car on "Starsky and Hutch" ................4. Ford Torino
e. Michael Kanight's KITT on "KNight Rider"......... 5. Ford Thunderbird
f. McGarrett's vehicle on "Hawaii Five-O" ..............6. 1955 Pontiac
g. Tod Stile's car on "Route 66" ..............................7. Corvette
h. Featured car on "77 Sunset Strip" ......................8. Pontiac Trans Am

26. Complete these advertising campaign slogans:
a. Put your hands on a __________________ You'll never let go.
b. See the U.S.A. in your _________________
c. Standing on the corner watching all the __________________ go by.
d. It's not your father's __________________.

27. What did Suzanne Somers drive in "American Graffitti?
a. Corvette
b. Thunderbird
c. GTO
d. Mercedes

28. Which kind of car brought Micahel J. Fox "Back to the Future"?
a. DeLorean
b. BMW
c. Mazda
d. Honda

29. When was the Interstate Highway System born?
a. 1945
b. 1950
c. 1953
d. 1956

30.How many cars and trucks were on the road in 1962, and how many are there today?
a. 50 million/101 million
b. 72 million/205 million
c. 78 million/237 million
d. 145 million/147 million

31. What was the No. 1 passenger car brand in the U.S. in 1962, and what is the No. 1 brand today?
a.. Chevrolet/Toyota
b. Chevrolet/Plymouth
c. Ford/Honda
d. Pontiac/Ford

32. What was the No. 1 car line in the disco era (circa 1978)?
a. Olds Cutlass Supreme
b. Pontiac GTO
c. Cadillac Seville
d. Honda Accord

33. Which car chassis were early Zamboni ice-resurfacing machines built on?
a. Chevy
b. Ford
c. Jeep
d. Volkswagen





ANSWERS
1. a
2. c
3. b
4. a
5. c
6. b
7. a
8. d
9. d
10. d
11. c
12. b
13.
14. c
15.d
16. b
17. b
18. d
19. c
20. a
21. d
22. b
23. c
24. a
25. a:2
b: 6
c: 1
d: 4
e: 8
f: 3
g: 7
h: 5
26. a: Toyota
b: Chevrolet
c. Fords
d. Oldsmobile
27. b
28. a
29. d
30. c
31. a
32. a
33. c


(Source:NEWSWEEKMAG Pop Quiz Section)


posted by infraternam meam @ 11:06 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
About Me

Name: infraternam meam
Home: Chicago, United States
About Me: I am now at the prime of my life and have been married for the past 25 years. Sickly at times, but wants to see the elixir vita, so that I will be able to see my grandchildren from my two boys.
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER