<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5742028\x26blogName\x3dIN+FRATERNAM+MEAM\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://melsantos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://melsantos.blogspot.com/\x26vt\x3d-2412090022613899112', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
IN FRATERNAM MEAM
Wednesday, April 26, 2006
PAUL McCARTNEY OF THE BEATLES
From Yesterday to Today (The McCartney Years)

1940s
Born June 18 in Liverpool, England.

1956
Mother, Mary McCartney, dies of breast cancer.
Elvis Prestley makes first appearance on The Ed Sullivan Show.

1960
Formation of the Beatles.

1963
John F. Kennedy assasinated.

1964
Beatles single "I Want to Hold Your Hands" hits No. 1 on U.S. charts.

Beatles appears on The Ed Sullivan Show

A Hard Days Night

Begins dating actress Jane Asher

1966
Beatles last concert, Candlestick Park

1967
Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band

The Summer of Love

1968
Visits India to study with the Maharishi

1969
Marries photographer Linda Eastman; first child, Mary is born

"Paul is dead" rumors

Man lands on the moon

The Let It Be roof top performance

1970
Announces Beatle's breakup

Releases first solo Album, McCartney

1971
Forms Wings Rock Band

1974
Richard Nixon resigns as president

1980s
John Lennon is murdered

Paul is busted for pot in Japan

1984
Outbid by Michael Jackson for the Northern Music catalog

1990s

1991
Performs Liverpool Oratorioat the Carnegie Hall

"Linda McCartney" vegetarian-foods line launched

1997
Knighted by Queen Elizabeth II

Daughter Stella named head designer at Chloe

1998
Linda McCartney dies of breast cancer

1999
Paul inducted into the Rock and Roll Hall of Fame as a solo artist

Exhibits his artwork for the first time

2000s

2001
Publishes book of poetry, Blackbird Singing

Debut's song "Freedom" at Concert for New York

Gerge Harrison dies

2002
Paul marries model and activist Heather Mills

2003
Fifth child, Beatrice Milly, is born

2005
Publishes children's picture book, High Over Clouds

Releases Chaos and Creation in the Backyard his 39th post Beatles album


A HARD DAYS QUIZ (Test Your Paul IQ)

1. Paul McCartney does not own the rights to which of the following songs?
a). I Love Lucy theme
b). "LOve Me Do"
c). "THe Christmas Song" ("Chestnut Roasting....")
d). "Get Back"

2. What is Paul's Nickname?
a). El Guapo
b). Big P
c). Macca
d). The Walrus

3. The original title of "Testerday" was
a). "Scrambled Eggs"
b). "Far Away"
c). "Come and Gone"
d). "Something Dumb"

4. Paul's first musical instrument was a
a). Guitar
b). Violin
c). Piano
d). Trumpet

5. Which of his songs does Paul most frequently list as his favorite?
a). "Hey Jude"
b). "Here,There and Everywhere"
c). Yesterday"
d). "Let it Be"

6. A young Paul failed his audition to join which of the following?
a). Liverphool Cathedral Choir
b). Gin Mill Skiffle Group
c). Rory Storm and the Hurricanes
d). Royal Academy of Music

7. After getting his first serious girlfriend pregnant in 1962, Paul
a). Offered tomarry her
b). Neglected her as he threw himself more fully into his work with the Beatles.
c). Broke up with her when she miscarried
d). All of the above

8. Which of the following pseudonyms has Paul not used?
a). Paul Ramon
b). Apollo C. Vermouth
c). Dr. Winston O'Boogie
d). Bernard Webb

9. Having originally hoped to play lead guitar for the Beatles, Paul realized his wish on which of the following songs?
a). "Sexy Sadle"
b). "Taxman"
c). "You Can't Do That"
d). "Let It Be"

10.Paul wrote the title music for which of the following movies?
a). Vanilla Sky
b). Spies Like Us
c). Live and Let Die
d). All of the above

Answers:
1. (d) Through his company MPL, Communications, Paul has pruchased several notable song catalogues that contain show tunes and other classics. With the exception of a few songs, such as "LOve Me Do" and "PS, I Love You", the Lennon McCartney catalog is owned by Michael Jackson.
2. (c)
3. (a)original first line "Srambled eggs, oh, my bay, how I love your legs".
4. (d)
5. (b)
6. (a)
7. (d) The woman in question, Dot Rhone, eventually moved to Canada, married and lived happily ever after.
8. (c) Dr. Winston O'Boogie was one of John Lennon's pseudonyms.
9. (b) a surprise since "Taxman" is by the Beatles lead guitarist, George Harrison
10 (d)

(Source:AARPMAG by: Allan Kozinn)
posted by infraternam meam @ 1:18 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
About Me

Name: infraternam meam
Home: Chicago, United States
About Me: I am now at the prime of my life and have been married for the past 25 years. Sickly at times, but wants to see the elixir vita, so that I will be able to see my grandchildren from my two boys.
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER